Sjømannskirkens vaffeloppskrifter

På denne siden finner du alle våre vaffeloppskrifter, slik at du selv kan lage en sjømannskirkevaffel hjemme, hvis du vil.

I over 150 år har Sjømannskirken servert vafler til nordmenn i utlandet. Inntektene fra vaffelsalg bidrar til å opprettholde driften ved de ulike stasjonene. På denne siden finner du alle våre vaffeloppskrifter. Kjøp gjerne en digital vaffel, hvis du ønsker å støtte arbeidet vårt.

Velg kirke for å se oppskriften

Yoghurt og havregryn er viktig i denne herlige vaffeloppskriften fra Aberdeen!

4 egg
1,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
2 pint milk
1 stort beger yoghurt (0,5 liter)
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
1 dl havregryn (very Scottish :) )
hvetemel til passe røre :)
150 gram smeltet, avkjølt, smør

  • Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis.

  • Ha i melk og yoghurt, kardemomme, bakepulver og havregryn.

  • Bland inn mel til "passe" røre.

  • Ha i avkjølt smør til sist.

6 egg
300 gram sukker
7
00 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 liten pose med vaniljesukker

1 liter kulturmelk
200 gram smeltet smør

  • Rør egg og farin godt sammen.
  • Bland alt det tørre, tilsett væske og bland godt sammen.
  • La røra stå i 20 minutter.

Ingredienser:

8 egg

250g sukker

1kg mel

1,5ts bakepulver

1l melk

2,5dl fløte

5dl appelsinjuice

500g smør

Fremgangsmåte:

  • Bland egg og sukker, det trenger ikke piskes.
  • Ha mel, bakepulver og melk, fløte  og appelsinjuice vekselvis i.
  • Ha i smeltet smør til slutt.

9 egg
1 1/2 kopp sukker
Piskes og blandes (trenger ikke bli eggedosis)

6 dl Surmel (buttermilk)
ca 2dl vann
Bland det i før du har i det tørre

1-1,2kg hvetemel
1ts bakepulver
1ss vaniljesukker
1ts kardemomme
6-8dl melk
250 g smør

6 egg
8 dl hvetemel
1/2 ts salt
4 ts bakepulver
5 dl melk
5 dl vann
1 dl rapsolje
Kardemomme eller vanilje

4 egg
4 dl melk
2 dl creme fraiche/rømme/naturell yoghurt
4 ss sukker
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
2 ts malt kanel
200 g smeltet smør
350 g hvetemel
2 grovt revne epler

Slik gjør du det:

    • Bland sammen alt, bortsett fra eplene, og rør til en jevn røre.
    • La røra svelle i ca 30 minutter. 
    • Skrell eplene og riv dem grovt og bland dem inn i røra.
    • Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern. Avkjøl på rist. 
    • Disse er gode med brunost, eplesyltetøy eller bare nystekte uten noe på.

 

6 egg
4 små kopper sukker
2,5 l hvetemel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
250 g smør
1 seterømme (1 Schmand) 
2 l melk

  • Smelt smøret.
  • Bland det tørre, tilsett det våte.
  • Stek og nyt!

12 egg
500 gram farin
3 ts bakepulver
3 ss vaniljesukker
1 kg margarin/smør
3 l H-melk
2,5 kg hvetemel

16          egg  
9 dl        sukker
6 dl        helmelk
6,5 liter  hvetemel
10 ts      vaniljesukker
8 ts        bakepulver
8 ts        kardemomme
8 ts        salt
1200 g   smør (smeltes)
4 dl        rømme 

  • Piske egg og sukker til eggedosis.
  • Bland i vekselvis melk/rømme og det tørre.
  • Ha til slutt i smøret. Bruk kjøkkenmaskin på lav hastighet for å unngå søl. Merk at denne oppskriften er også laget til vår store kjøkkenmaskin.

Ingredienser:

  • 6 stk Egg
  • 1 liter melk
  • 2 dl. Yoghurt naturelle eller lett rømme
  • 1 kg. mel
  • 1,5 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl Eple Mozell eller Appletiser
  • 100 gr sukker
  • 3 dl smeltet klaret margarin eller flytende melange
  • 2 ts salt

 Fremgangsmåte:

  1. Tilsett ingrediensene i oppskrevet rekkefølge.
  2. Rør i margarin & salt til slutt.
  3. Er røren for tynn eller for tykk justeres det med ekstra hvetemel eller Mozell
  4. Svelles i minimum 30 minutter før steking

10 egg
1 kopp sukker
500 g smeltet margarin
3 l melk
2 kg mel
3 ss bakepulver
3 ss vaniljesukker
3 ss kardemomme

6 egg
2 dl sukker
1 l buttermilk (surmelk)
1/2 l helmelk
1,5 l hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
Litt vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
350 gram smør (3 sticks)

  • Pisk egg og sukker til eggedosis.
  • Bland alt godt sammen i mikseren på sakte fart. La røren svelle. Røren skal være litt tykk, men smidig og fin.
  • Smør vaffeljernet så lite som mulig, da blir vaflene mye penere.
  • NB! Denne oppskriften er beregnet for mange, du kan gjerne halvere den!

2 egg
1 dl sukker
2 dl kærnemelk (skummet kulturmelk)
1 1/2 dl søtmelk
1 dl vann
350 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme
125 gram smeltet smør


PS: Sjømannskirken i København sliter ut 6 vaffeljern i året!

12 egg
4 kopper farin
2 liter helmelk (entera UHT)
2 kg hvetemel (harina de trigo)
1 ss kardemomme
1-2 ts vaniljesukker
4 poser (8 ts) bakepulver
2 pakker smør (La niña- 400 gr pr pakke)

  • Egg og sukker vispes til tykk eggedosis.
  • Bland det tørre og strø i røren.
  • Smøret smeltes i microovnen, helle så i røren.
  • La vispen gå forsiktig til alt er blandet.
  • PS: IKKE for lenge, da blir de seige!

20 egg
4 dl sukker/sugar
2,5 kg hvetemel/plain flour
4 liter h melk/milk
4 ss kardemomme/cardemomme 
4 ss bakepulver/baking powder
9 ts vaniljesukker/vanilla sugar
1 ss salt
500 gr smør/butter (smeltet/melted)

Pisk eggedosis
Tilsett vekselsvis mel med tilsetninger og melk
Til slutt tilsettes smeltet smør
Hvis røren blir for tykk eller vaflene for tunge/faste, tilsett vann(opp til 1/2 liter)

3 dl havregryn
7,5 dl melk
3 dl yoghurt naturell
3 egg
3 ss olivenolje
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 ½ bakepulver
4 dl hvetemel
3 dl grovt hvetemel

  • Rør sammen havregryn sammen med melk, yoghurt, olivenolje og egg.
  • Bruk gjerne miksmaster.
  • Tilsett så vaniljesukker, bakepulver og mel.
  • La røren stå og svelle i kjøleskapet i 30 min, før du steker vaflene.
  • Disse vaflene smaker veldig godt med brunost på!


Vil du gjøre det på "Hollywood-fruers" vis, putter man en ferdigstekt vaffel (1/2 plate) i blenderen.
Tilsett en håndfull spinatblader, 2 ts wheat grass, 2 dl appelsinjuice og en håndfull isbiter.
Kjør blenderen til du har en jevn "smoothie". Tilsett mer vann dersom du vil ha tynnere konsistens.
Voila! Så har man en ferdig "Breakfast-smoothie"!

4 egg
6 ss sukker
150 gram smeltet smør
4 dl melk
300 g hvetemel
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
1 vaniljesukker

Pisk egg og sukker luftig.
Tilsett kardemomme, bakepulver og vaniljesukker til hvetemelet.
Tilsett vekselvis hvetemel og melk.
Tilsett til slutt smeltet smør.
Rør til deigen er jevn, uten melklumper.

4 egg
2 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
½ ts salt
½ l melk
½ l surmelk
Evt litt creme fraiche.
2 ts vaniljesukker
200 g smeltet smør
1 l (ca 600g) mel

Oppdatert vaffeloppskrift: (ca. 23 plater)

5 egg
2 dl sukker
2 beger yoghurt naturell
½ ts natron
1 ts bakepulver
200 g smeltet smør
500 g mel
5 dl melk
1 ½ dl vann

Visp sammen egg og sukker og tilsett yoghurt. Rør inn melk sammen med det tørre. Tilsett smeltet smør/margarin og vann. La røra svelle ca. en halv time.

6 egg
2 dl sukker
5 dl fløte
12 dl hvetemel
10 dl melk
200 gram smeltet smør
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme
1 ts salt

  • Pisk egg og sukker til eggedosis, ha i fløte mens du pisker.
  • Bland i det tørre vekselvis med melk.
  • Ha til slutt i smøret. Denne oppskriften gir 30-40 plater.

24 egg
12 dl sukker

--- piskes til eggedosis

5 liter melk
3 liter fløte
6 ts kardemomme
12 ts bakepulver
6 ts natron
12 ts vaniljesukker
4 kg mel

--- 1 kg om gangen, lav hastighet

1,5 kg melange

--- smeltes (i micro) og tilsett røren

1 boks FN orange (eller annen brus)

Gir cirka 18 liter røre (cirka 200 vafler).
Juster ned (eller opp) etter behov.

1 liter H-melk *
5 egg
1,1 liter hvetemel
1,5 dl sukker
3 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
1/2 ts salt
225 g smelta smør

  1. Smelt smøret i en gryte på middels varme.

  2. Hell melk i en bolle, visp inn eggene. Bland inn det tørre og hell det smelta smøret i røren til slutt.

  3. La vaffelrøren svelle i minst 15 - 20 minutter.

  4. Varm vaffeljernet. Det trengs ikke smør til steikingen, det er nok smør i røra. Avkjøl vaflene på rist hvis du ønsker dem sprø. Dersom du legger nystekte vafler oppå hverandre i en haug, blir de myke.

* melken kan byttes ut eller blandes med annen søt/sur melk. Har du en skvett vaniljesaus, yoghurt eller fløte er det også godt å putte i. Har du for lite melk? Bruk vann, da blir vaflene ekstra sprø.

Sveitsvafler

1 1/4 liter skummet kulturmelk
1 1/4 liter helmelk (helst «Heidi»-melk)
400 gram smeltet smør
500 gram sukker
1 1/4 kilo hvetemel
9 egg
3 teskjeer bakepulver
3 teskjeer vaniljesukker
2 teskjeer kardemomme
1 ts salt

Denne oppskriften gir ca 6 liter vaffelrøre.

 

Eplevafler
Vi har også laget en variant, nydelige eplevafler, om du vil prøve noe nytt!

4 egg
4 dl melk
2 dl creme fraiche/rømme/naturell yoghurt
4 ss sukker
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
2 ts malt kanel
200 g smeltet smør
350 g hvetemel
2 grovt revne epler

Slik gjør du det:

    • Bland sammen alt, bortsett fra eplene, og rør til en jevn røre.
    • La røra svelle i ca 30 minutter. 
    • Skrell eplene og riv dem grovt og bland dem inn i røra.
    • Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern. Avkjøl på rist. 
    • Disse er gode med brunost, eplesyltetøy eller bare nystekte uten noe på.

 

3 egg
3 ss sukker
5 dl kefir
½ ts natron
3 dl hvetemel
1 dl havremel
½ ts bakepulver
1 dl vann
50 gram smeltet meierismør

  • Rør egg og sukker godt sammen.
  • Bland surmelken ut med natron, og la stå en stund.
  • Ha både tørt og vått i røren og rør godt.

4 egg
300 g sukker
250 g smør
500 g mel
3 ts bakepulver
2 ts kardemomme
5 dl melk

4 egg
100 gram sukker
1 ts bakepulver
1 ½ ts vaniljesukker
¾ ts kardemomme
0,5 l melk
1 ½ dl vann
1 ½ dl yoghurt naturell
150 gram smør (smeltet)
1/2 kg hvetemel

  • Pisk egg og sukker til eggedosis.
  • Bland i resten av ingrediensene, vekselvis væske og mel.
  • Vaffeljern er forskjellig, så tilpass mengden hvetemel til hva som fungerer i ditt vaffeljern.

 

Personvernerklæring Sjømannskirken bruker kun nødvendige informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Mer info
Scroll down